Dikkat Konsantrasyon İçerir!

Kafein uyarıcı olabilir!
IQ'yu artırmak veya daha akıllı hale gelmek için sihirli bir değnek olmasa da; kafein gibi bazı maddeler size enerji vererek konsantrasyonunuzu artırmanıza yardımcı olabilir. Kafein; kahve, çikolata, enerji içecekleri ve bazı ilaçlarda bulunur ve kısa süreli etkilidir. Aşırı kafein tüketimi rahatsız edici olabilir. Özellikle kronik hastalıkları olanların daha dikkatli davranmaları gerekir. 

Glikoz kısa vadeli destektir!
Glikoz, beyninizin en çok tercih ettiği yakıt kaynağıdır. Yalnız bu yakıt kaynağını işlenmiş paketli gıdalardan almak yerine meyvelerden almak daha doğru bir tercih olacaktır. Bir bardak meyve suyu, hafıza, düşünme ve zihinsel kabiliyete kısa vadeli destek sunabilir. Şeker aynı zamanda kalp rahatsızlığı başta olmak üzere pek çok metabolik rahatsızlığı tetikleyebilecek bir unsur olduğu için sınırlı tüketilmesinde fayda vardır. 

Sağlıklı bir beyin aktivitesi için kahvaltıyı ihmal etmeyin!
Kahvaltıyı atlamak ya da hafifçe geçiştirmek cazip gelse de yapılan araştırmalar lifli tam tahıllar, süt ve meyvelerden oluşan doyurucu bir kahvaltının hafıza ve dikkati artırabileceğini göstermektedir. Özellikle düzenli kahvaltı yapan çocukların okul başarısı daha yüksektir ve daha iyi performans gösterirler. 

Beynin en büyük dostu: Omega 3 kaynağı balık…
Beyin sağlığı için önemli olan Omega 3 yağ asitleri açısından zengin balık, konstantrasyonu artırmasının yanı sıra inme ve düşük riskini de azaltır. Beyin ve kalp sağlığı için haftada iki porsiyon balık tüketin.

Çikolatadan vazgeçmiyorsanız, tercihiniz bitter olsun!
Düzenli E vitamini tüketiminin bilişsel hafıza kayıplarını azaltmada önemli bir rolü olduğunu gösteren araştırmalar mevcuttur. Fındık, tohumlar ve bitter çikolata konstantrasyonu artıran kafein gibi doğal uyarıcılar içerir. Aşırı kalorili, yağlı veya şeker oranı yüksek çikolatalar yerine kakao oranı yüksek olan çikolataları tercih edin. 

Beslenmenize avokado ve kepekli tahılları ekleyin
Vücuttaki her organ, özellikle kalp ve beyin kan akışına bağlıdır. Tahıl tüketimi yüksek bir diyet ve avokado gibi orta zincirli yağ asidi içeren yiyecekler kalp rahatsızlığı riskini azaltarak kötü kolesterolü düşürebilir. Bu, plak oluşma riskinizi azaltır ve kan akışını artırarak beyin hücrelerini harekete geçirmenin basit, lezzetli bir yolunu sunar. Patlamış mısır ve kepekli buğday gibi kepekli tahıllar diyet lifi ve E vitaminine de katkıda bulunur. Avokado yağlı olmasına rağmen sağlıklı kan dolaşımına yardımcı olan tek-doymamış yağdır.

Hem antioksidan hem besleyici: Yaban mersini…
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, yaban mersininin beyninin, serbest radikallerin neden olduğu zararlardan korunmasına yardımcı olabileceğini ve Alzheimer hastalığı veya bunama gibi yaşla ilişkili durumların etkilerini azaltabileceğini gösteriyor. 

Sağlıklı beslenmenin faydalarını göz ardı etmeyin!
Diyetinizde gerekli besin maddeleri yoksa konsantre olma kabiliyetinize zarar verebilirsiniz. Çok fazla yemek ya da çok az yemek, odaklanmanıza engel olabilir. Ağır bir yemek yorgun hissetmenize neden olabilir.

Vitamin, mineral ve takviyeler ne kadar işe yarar?
B, C, E, beta-karoten ve magnezyum gibi vitamin takviyelerinin beyin güçlendirici gücü üzerine yapılan araştırmaların birçoğu umut verici olsa da bunlar diyetleri belirli besin maddelerinden yoksun kişiler için yararlıdır. Herhangi bir besin takviyesi almadan önce mutlaka hekiminize danışın. 

Beslenmenin yanı sıra…
Her gün aynı saatte yatıp aynı saatte kalkın ve düzenli olarak 7-8 saat uyuyun. 
Günde en az 2 litre su için.
Düşünmeyi keskinleştirmeye yardımcı olacak egzersizler yapın. 
Meditasyon, yoga gibi alternatif dinlenme yöntemlerinden yararlanın. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.