Gıda zehirlenmelerine dikkat!

ISS Catering Hijyen ve Kalite Direktörü Süleyman Çalıkuş; Yemek imalatı yapan firmaların temel ve taviz verilemez emellerinden birinin de güvenli gıda imalatının gerçekleşmesini sağlamak olması gerektiğini belirtti. Güvenli gıdayı ise ani tesire yol açan gıda zehirlenmesi ve fiziksel unsurlar ile beraber uzun vadede tesir gösterebilecek kimyevi gibi insan sıhhatini negatif etkileyen etkenleri barındırmayan ürünler olarak tanımlayabiliriz.

Herkesin içme ve kullanma suyu olarak güvenli su tüketimini sağlaması gerekmektedir. Bununla beraber başta son kullanma tarihi, paketli ürünlerde ambalaj bozulmaları ve farklılıkları tüm tüketicilerin alışveriş sırasında dikkat etmesi şart olan hususlardır.

ISS Catering Hijyen ve Kalite Direktörü Süleyman Çalıkuş; Gıda zehirlenmesine karşı hanelerimizde aşağıdaki tedbirlerin alınması sıhhatimiz için oldukça ehemmiyetli olacağını belirtti.

Meyve ve sebzeler bol ve akar suda yıkamadan netlikle tüketilmemelidir.

Olasıysa yeşil yapraklı sebzeler, salata olarak tüketilecekse öncesinde sirkeli suda bekletilmelidir.

Et,tavuk, balık gibi mikroorganizmalar açısında yüksek riziko içeren ürünler ortam sıcaklığında uzun müddetlerde çözüldürülmemeli. Çözündürme işlemi buzdolabı koşullarında veyahut acil ise mikrodalga kullanılarak gerçekleştirilmelidir.

Çözünmüş bir ürün tekrar dondurulmamalı uzun müddet buzdolabındakilerle muhafaza edilmemelidir.

Yüksek riziko grubundaki et, tavuk, balık, yumurta muhtevalı ürünler uygun olmayan sıcaklıklarda uzun müddet muhafaza edilmemelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.