AVOD Bedelli Onayına Yatırımcıların Tepkisi Merak Ediliyor

A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. (Avod) hisse senedi bedelli sermaye artışında yatırımcının tepkisi merak ediliyor

Avod hisse senedi piyasada sürekli olarak operasyonlara sahne olan bir şirket. Kulislerde patronunun düzenli olarak yüksek fiyatlardan manipülatörler ile anlaşıp operasyon yaptığı bilgileri dolaşıyor. Ancak bu seferki durum çok farklı.. O da bedelli sermaye artışının onaylanması.

Avod yönetimi uzun süredir bedelli sermaye artışının onaylanması için çaba sarf ediyordu. Fakat her ne hikmetse bedelli sermaye artışı kararı bir türlü onaylanamıyordu. Spk’nın onaylaması yatırımcının alehyine idi. Çünkü hisse senedinde patron malı satılmış ve hisse fiyatı giderek düşmüştü. Ancak sürpriz bir karar ile spk sermaye artışını onayladı. Sermaye artışını sonucunda mevcut sermayesi 90 milyon tl olan hisse senedinin sermayesi %200 bedelli sermaye artışı ile 270 milyon tl’ye yükselmiş olacak. Yani avod hissesi piyasadan tam olarak 180 milyon tl para çekmiş olacak. Özellikle piyasada parasal sıkıntının olduğu bu dönemde bu denli büyük bir sermaye artışının uzun süreden sonra onaylanması akla farklı sorular getirdi. Yatırımcılar Spk'nın bu durum karşısında ki tepkisini merak ediyor.

Kulislerde dönen bilgileri araştırıp yatırımcı görüşünü inceledikten sonra bedelli sermaye artışı kararının yatırımcılara ciddi zararlar verdiği iddiaları dile getiriliyor.

Kamuoyunu rahatlatmak adına yatırımcıların belli soruları bulunuyor.

1-) hisse fiyatı bu kadar düşmüşken spk neden yatırımcıların aleyhine oluşabilecek bir durum olan bedelli sermaye artışını onayladı?

2-) kulislerde dönen bilgilere göre avod yönetiminin finansal yöntemler ile şirketin sermayesini zora sokacak hamleler yaptığı söyleniyor. Bu konu araştırmaya tabii tutuldu mu ?

Yukarıda bulunan AVOD grafiğinde görüldüğü üzere oklarla belirtilen noktalarda iki büyük opersyon yapılmıştır. 1. noktada 13.70 fiyatlara kadar yükselen senet ardından yüklü satışlar ile 7 tl fiyatlara kadar düşmüştür. ardından 2. noktada da belirtildiği gibi tekrardan operasyon gören hisse 4.50 fiyatlara kadar gerilemiştir. kulislerde dönen bilgilere göre iki büyük finansal operasyon görmüş hissede bedelli sermaye artışının onaylanması yatırımcının mağduriyetini artırabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.