Tekfen Tarım 41 çeşit tohum tescil ettirmeyi planlıyor

Tohum, fide, fidan gibi canlı tarımsal girdiler ve yaş meyve üretimi alanlarında faaliyet gösteren Tekfen Tarım, Adana Agripark Ar-Ge Merkezi'nde halihazırda buğday, mısır, şeker pancarı gibi bitkilerin ıslahı için çalışmalar da yürütüyor. Şirket, tarımsal araştırma ve inovasyon sayesinde 2023 yılında sekiz farklı tarla bitkisi deseninde 41 çeşit tohum tescil ettirmeyi planlıyor.

2017 yılında kurulan Tekfen Tarım, Mayıs 2019'da tamamını satın aldığı Alanar Meyve ile bugün itibarıyla yaş meyvelerini 33 ülkeye 50 farklı müşteriye ihraç ediyor. Kendi ürettiği tohum ve muz fidanlarını kullanarak patates ve muz üretimi yapan şirket, çiftçiye kaliteli düz ve aşılı fide temin etmek amacıyla faaliyet gösteren Hishtil-Toros Fidecilik (HTF) ile de Antalya ve Adana'daki yüksek donanımlı seralarında faaliyet gösteriyor. Alanar Meyve ile bin 400 dekar bahçe yatırımıyla aynı zamanda Türkiye'nin en büyük Bursa siyah inciri üreticisi olduklarını kaydeden Tekfen Tarım Genel Müdürü Emrah İnce, "Alanar meyve ve Alanar Fidan markalarımız ile sektörde yer alıyoruz. Afyon, Antalya, Manisa ve Çanakkale'de bahçelerimiz bulunuyor" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.