Kamu Bankalarında Sermaye Artışına Karar Verildi

Kamu Bankalarında Sermaye Artışına Karar Verildi

Bir süredir konuşulan kamu bankalarının sermaye ihtiyacı konusunda adım atılacağı öğrenildi.

Ögrenilen bilgilere göre  kamu bankalarında sermaye artışına karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında İstanbul'da gerçekleşen ekonomi zirvesinde reel sektörün finansmanı ve kamu bankalarının sermaye ihtiyacı da masaya yatırılan konular arasında yer almıştı.

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre yetkililer, TL'deki düşüş sonrasında kamu bankalarının sermaye yapısını ve kredi kapasitesini desteklemek için kamu bankalarında sermaye artışına gidilmesine karar verdi.

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son onay alınırken Hazine ve Maliye Bakanlığı, sermaye enjeksiyonun büyüklüğü ve yöntemi konusundaki detaylar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre; sermaye artışı kamu bankalarına son üç yılda yapılan üçüncü sermaye artışı olacak.

En son pandemi döneminde kamu bankalarına Varlık Fonu tarafından 21 milyar liralık sermaye artışı yapılmış ve uzmanlar bunun 160 milyar liralık bir kredi olanağı yarattığını dile getirmişti.

Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; kur seviyesinin telafisi için VakıfBank'a 7 milyar lira, Halkbank'a ise 14 milyar liralık sermaye artışı gerekliliği hesap ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.