Otomobil üreticileri çip kriziyle yıllarca savaşabilir


 Otomobil üreticileri çip kriziyle yıllarca savaşabilir

Danışmanlık Şirketi Roland Berger,Volkswagen AG ve General Motors Co. gibi otomobil üreticileri ,küresel yarı iletken kıtlığının gelecek yılın ötesine geçmesine hazırlıklı olması,otomobilleri yeniden tasarlaması gerektiğini belirterek,böylece daha az yüksek teknoloji bileşenine ihtiyaç duyacaklarını bildirdi.

 Münih merkezli şirket analistleri, krizin gelecek yılın ikinci yarısında hafifleyeceğini uman birçok otomobil üreticisinden ayrılırken, ciddi darboğazların 2022 boyunca devam edeceğini belirtti.

 Çip üreticilerinin, bugünün modellerinde tipik olarak kullanılan eski yarı iletkenleri yapmak için ek arza yatırım yapmadıkları gerekçesiyle, kapasitenin uzun vadede kısıtlı kalacağı ifade edildi.

Analistler, bir raporda, üreticilerin, üretim darboğazlarına ayak uydurmak için çip endüstrisini izlemek için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini kaydetti.

  Yapılan açıklamada, "En önemlisi, otomobil üreticilerinin merkezi elektronik mimarilere geçişi hızlandırmaları ve böylece gelişmiş ve öncü düğümlere geçmeleri gerekiyor" dendi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.