Organik Tarımda 2.473 Milyon Ton

Organik Tarımda Üretim Arttı

Artan dünya nüfusu, hızla artan gıda gereksinimi tarımsal ürünlerde kimyasal girdi oranını giderek arttırıyor. Durum böyle olunca tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de üretimde ve tüketimde organik tarım trendi hızla yükseliyor. Ülkemizde organik tarım ile ilgili son verilere göre 2002 yılında 150 olan ürün sayısı 2016'da 225'e çıkarken üretim miktarı 310 bin tondan 2 milyon 473 bin tona ulaştı ve organik tarım gittikçe büyüyen ve önem kazanan bir sektör olarak yatırımcıların dikkatini her zamankinden daha çok çekmeye başladı.

Son yıllarda tarımda kullanılan kimyasallar, insan sağlığını tehdit ederken beslenmeye dayalı sağlık sorunlarında artışa neden oluyor. Tüketiciler bu durumu göz önüne bulundururak organik ürünlere yöneldi. Üretim aşamasında hiçbir kimyasala maruz kalmadan üretilen mahsullere organik veya ekolojik ürün deniliyor. Artan ilgi karşısında organik ürün satış yerlerleri gün geçtikçe artış gösteriyor. 

Farkıdalık Arttı, Pazar Büyüdü!
Tüketicilerin farkındalığının artmasıyla beraber organik ürün pazarı büyürken, sağlıklı ve doğal kavramları önemini bir kat daha arttırıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.